Deputaţii ucraineni au adoptat marţi un proiect de lege care prevede proceduri în vederea destituirii preşedintelui, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest vot în Rada Supremă (Verhovna Rada, Parlamentul unicameral) concretizează una dintre principalele promisiuni pe care le-a făcut în campanie umoristul Volodimir Zelenski, care a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile prezidenţiale, în aprilie.

Aliaţii lui Zelenski domină Verhovna Rada în urma unor alegeri legislative anticipate în vară.

Opoziţia a vrut să-l demită anul trecut pe fostul preşedinte Petro Poroşenko, care a fost înfrânt de Zelenski în aprilie, însă nu a putut, pentru că nu există o procedură în acest sens.

Parlamentarii au adoptat, de asemenea, alt proiect de lege iniţiat de Zelenski cu privire la ridicarea imunităţii membrilor Parlamentului în vederea urmăririi lor penale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.