Parlamentul slovac a autorizat marţi staţionarea în Slovacia a unor militari străini din cadrul NATO, al căror număr poate atinge 2.100, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o primă fază este vorba despre o unitate din cadrul ”Prezenţei Avansate Consolidate” a NATO - aproximativ 1.200 de oameni din Cehia, Germania, Olanda, Statele Unite, Polonia şi Slovenia.

Această desfăşurare include un sistem de apărare antirachetă de tip Patriot, anunţa luni ministrul slovac al Apărării Jaroslav Nad.

Aceste întăriri sunt trimise în contextul invaziei ruse a Ucranei.

”Dat fiind că ne aşteptăm, într-un viitor aporoiat, la atacuri militare directe ale Federaţiei ruse vizând aeroportul Oujhorod, care se află (în Ucraina), în apropierea frontierei cu Republica slovacă, acest lucru are, bineînţeles, implicaţii militare”, declara agenţiei TASR Jaroslav Nad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.