Parlamentul italian a aprobat joi un text care flexibilizează legislaţia cu privire la ”legitima apărare”, o victorie a vicepremierului Matteo Salvini, ministru de Interne şi liderul Ligii (extremă dreapta), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin această reformă, magistraţilor le va fi mai dificil să pedepsească dur persoanele care au deschis focul asupra hoţilor care le intră în casă.

Senatul a adoptat această reformă cu 201 la 38 de voturi şi şase abţineri, după ce Camera Deputaţilor a adoptat deja textul.

”Este o zi minunată pentru italieni”, a reacţionat Salvini.

”În sfârşit, garantăm principiul sacrosanct al legitimei apărări în cazul oamenilor care sunt agresaţi acasă, în magazinul sau barul lor”, şi-a exprimat satisfacţia liderul extremei drepte

Nivelul infracţionalităţii violente a scăzut în ultimii ani în Italia, potrivit unor date furnizate de Ministerul de Interne.

Din august 2017 în august 2018, numărul crimelor a scăzut cu 16,3% faţă de anul precedent, iar jafurile armate au scăzut cu 12,3%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.