Guvernul cancelarului german Olaf Scholz a eşuat joi să obţină aprobarea în Parlament a vaccinării obligatorii împotriva covid-19, în pofida faptului că promite de luni de zile această măsură, în contextul unei mobilizări puternice a mişcării împotriva vaccinării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie anticovid, promis de Scholz, împotrmolit de câteva luni, a obţinut 296 de voturi ”pentru” şi 378 ”împotrivă”.

Nouă membri ai Camerei inferioare a Parlamentului german (Bunbdestag) s-au abţinut.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Aceasta este o înfrângere de proporţii a succesorului Angelei Merkel, care s-a pronunţat în toamnă în favoarea unei vaccinări obligatorii a tuturor adulţilor, amânată ”la sfârşitul lui februarie sau începutul lui martie”.

Cancelarul social-democrat nu a putut să adune în jurul său nici cele trei partide din propria coaliţie guvernamentală, din care fac parte Partidul Social Democrat (SPD), Verzii (ecologişti) şi Partidul Liberal (FDP), şi nici opoziţia conservatoare.

Vaccinarea obligatorie este un subiect spionos în Germania, unde mişcarea împotriva vaccinării este puternic mobilizată.

Mai ales FDP a blocat, de luni de zile, ideea unei vaccinări obligatorii.

În pofida faptului că a prezentat, într-un final, un proiect de lege golit de partea sa de substanţă - care prevedea o vaccinare obligatorie numai a persoanelor în vârstă de peste 60 de ani -, Guvernul nu a putut să adune o majoritate în favoarea proiectului în Bundestag.

Cancelarul Olaf Scholz, criticat în ultimele luni din cauză că păstrează tăcerea şi din cauza unei lipse de leadership, a fost joi ţinta unor declaraţii sarcastice.

Ministrul german de Externe, ecologista Annalena Baerbock, a părăsit o reuniune a NATO, la Bruxelles, privind situaţia din Ucraina, pentru a participa la vot, scrie presa germană.

Situaţia sanitară a Germaniei rămâne degradată.

Germania a înregistrat în ultimele zile peste 200.000 de cazuri de covid-19 pe zi.

Rata incidenţei la şapte zile depăşeşte 1.200 de îmbolnăviri de covid-19 la 100.000 de locuitori.

Aproximativ 76% dintre germani au fost vaccinaţi complet împotriva covid-19, iar 58,9% au fost vaccinaţi cu un ”booster” anticovid, potrivit Institutului Robert Koch.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.