Deputaţii georgieni au respins joi un proiect de lege controversat, denunţat drept o copie a unei legi ruseşti liberticide privind ”agenţi străini”, care a declanşat săptămâna aceasta manifestaţii importante ale opoziţiei în această fostă republică sovietică din Caucaz, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unei sesiuni a Parlamentului georgian, 36 de deputaţi - din 36 de votanţi - au respins textul în a doua lectură, după ce acesta a fost adoptat marţi în prima lectură, declanşând manifestaţii reprimate violent şi un val de condamnări în Occident.

Textul a fost retras joi - sub presiunea străzii - de către iniţiatorul său, Partidul Visul Georgian, aflat la putere, care a lăsat însă calea deschisă unei dezbateri în vederea reintroducerii acestuia în Legislativ, în urma unei dezbateri publice.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.