Incendiul de la clădirea parlamentului din Africa de Sud, din Cape Town, a reizbucnit, luni, la câteva ore după ce autorităţile spuneau că este sub control, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompierii sunt la faţa locului şi încearcă să stingă flăcările care sunt la ultimul nivel al clădirii.

Focul a izbucnit duminică şi a distrus total clădirea în care se află camera inferioară a Parlamentului. Poliţia a arestat un suspect, care se va prezenta marţi în faţa unui judecător, el fiind acuzatt de incendiere, pătrundere prin efracţie şi furt.

Autorităţile au avertizat că este posibil ca flăcările să reizbucnească, în incintă afându-se multe covoare şi podelele fiind din lemn.

“Este în flăcări zona de sub acoperişul camerei inferioare”, au afirmat responsabili locali.

Duminică, preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa califica incendiul drept “un eveniment teribil şi devastator”. El a menţionat că sistemul antiincendiu al clădirii nu a funcţionat aşa cum ar fi trebuit şi i-a lăudat pe pompieri, care au intervenit rapid.

Acesta este al doilea incendiu de la parlamentul sud-african într-un interval mai mic de un an. În martie 2021, a avut loc un incendiu cauzat de un scurtcircuit.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.