Franţa îndeamnă la găsirea unei ”soluţii rapide” diferendului în care se înfruntă cu Rehgatul Unit în problema licenţelor de pescuit post-Brexit, în urma unei noi întâlniri bilaterale, a anunţat marţi secretarul francez de stat însărcinat cu Afaceri Europene Clément Beaune, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această (marţi) dimineaţa m-am întâlnit din nou cu @DavidGHFrost (omologul său britanic însărcinat cu Brexitul). Franţa rămâne deschisă dialogului, însă o este necesar să se găsească o soluţie rapidă pentru pescarii noştri, prin aplicarea acordurilor noastre”, îndeamnă într-un mesaj postat pe Twitter Beaune.

Parisul şi Londra se află în conflict cu privire la licenţe de pescuit post-Brexit acordate de către britanici europenilor.

În virtutea Acordului Brexitului, pescari europeni pot continua să pescuiască în anumite ape britanice, cu condiţia să dovedească faptul că au pescuit în ele anterior.

Francezii şi britanicii se ceartă cu privire la natura şi amploarea documentelor justificative pe care să le prezinte pescarii.

Parisul acuză Londra de faptul că nu respectă prevederile Acordului Brexitului şi susţine că există o restanţă de 200 de cereri de licenţe de pescuit ale unor nave franceze.

Londra contestă acest număr.

În pofida mai multor reuniuni blaterale, la mai multe niveluri, şi în pofida unei implicări a Uniunii Europene (UE), situaţia rămâne blocată şi se înscrie în contextul mai larg al unei degradări a relaţiilor franco-britanice şi al unor tensiuni între Londra şi Bruxelles cu privire la problema Irlandei de Nord în cadrul Brexitului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.