Peste 5.400 de tone de deşeuri au rămas necolectate la Paris, duminică, în a şaptea zi de grevă a gunoierilor, care se opun reformei pensiilor, a anunţat Primăria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele trei puncte de incinerare din apropierea capitalei franceze rămân în continuare închise, în timp ce tomberoanele de gunoi sunt pline până la refuz în unele cartiere şi ocupă trotuarele, alături de saci plini cu deşeuri menajere.

Agenţia metropolitană pentru deşeurile menajere Syctom a declarat că redirecţionează pubelele către alte 15 locuri de tratare sau de depozitare şi că nu a solicitat, deocamdată, intervenţia poliţiei pentru a pune capăt blocării centrelor sale, relatează AFP.

Angajaţii Primăriei sunt responsabili de colectarea deşeurilor în jumătate din districtele pariziene, iar cealaltă jumătate este gestionată de furnizori privaţi de servicii.

Avizul de grevă al sindicatului reaminteşte că în prezent, gunoierii şi şoferii serviciilor de salubritate se pot pensiona la 57 de ani, iar dacă reforma pensiilor va fi adoptată, vârsta de pensionare va creşte la 59 de ani. "Marea majoritate a personalului din departamentul de gestionare a deşeurilor şi a apei are o speranţă de viaţă cu 12 până la 17 ani mai mică decât restul forţei de muncă", a declarat sindicatul, care se află, de asemenea, în negocieri pentru reclasificarea salariilor şi evoluţia carierei gunoierilor.

Pe străzi, trecătorii intervievaţi duminică de AFP au declarat că "înţeleg mişcarea de protest" a gunoierilor, dar sunt îngroziţi, pe de altă parte, de şobolanii şi şoarecii pe care îi văd. Comercianţii de produse alimentare în special sunt disperaţi. Într-o piaţă, gunoaiele acumulate aveau peste un metru înălţime.

CITEȘTE ȘI Senatul francez a votat noua reformă a pensiilor propusă de Macron, în ciuda noilor proteste

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.