Negocieri cu privire la pescuitul pescarilor francezi în apele Insulei anglo-normande Jerkey, dintre care unii au primit licenţe de pescuit care prevăd restricţii considerate ”inadmisibile” de către Paris, urmează să se reia ”în următoarele ore”, a anunţat marţi ministrul francez al Mării Annick Girardin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Jersey tocmai ne-a propus o amânare a acestor restricţii tehnice până la sfârţitul lui iunie, astfel încât să reluîăm negocierile în orele următoare. Voi răspunde în scris. Franţa va răspunde în scris”, a anunţat într-o sesiune de interpelări în Adunarea Naţională Annick Girardin.

Guvernul britanic a trimis două nave de război în zona Insulei anglo-normande Jersey, unde s-au dus peste 50 de nave de pescuit franceze, joi, în semn de protest faţă de condiţiile impuse pescuitului după Brexit.

Londra a trimis HMS Severn şi HMS Tamar din cadrul Marinei Regale britanice (Royal Navy), pentru a ”supraveghea situaţia”.

Girardin ameninţa atunci că Franţa este pregătită să recurgă la ”măsuri de retorsiune”, în cazul în care autorităţile britanice continuă să restrângă accesul pescarilor franceziîn aceste ape. Ea a ameninţat cu eventuale repercusiuni asupra ”transportului electricităţii prin cablu submarin” care alimentează insula din Franţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.