Un număr de 481 de persoane au fost reţinute şi chestionate sâmbătă de poliţie, în Paris, iar 211 se află în custodie, potrivit celor mai recente cifre anunţate de guvernul francez. Prim-ministrul Edouard Philippe a apreciat intervenţia forţelor de ordine drept una remarcabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La finalul întâlnirii celulei de criză de la Ministerul de Interne, Philippe a mulţumit forţelor de ordine, pentru „intervenţia remarcabilă”, dar şi cetăţenilor calmi. El a anunţat că 481 de persoane au fost chestionate de poliţie până la acest moment şi că 211 se află în custodie.

În jurul orei locale 10.00, în faţa perimetrului securizat de la Arcul de Triumf din Paris erau adunate peste o mie de persoane.

În apropiere de Champs-Elysées, poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de „veste galbene”, iar mai mulţi oameni au fost opriţi să ajungă în Place de l'Etoile, pentru că au refuzat să îşi dea jos căştile, măştile şi cagulele.

Manifestaţiile anti-guvernamentale ale „vestelor galbene” de astăzi - numite „Actul patru” - au făcut ca unele staţii de metrou, Turnul Eiffel, muzeul Luvru şi mai multe magazine mari să fie închise, la fel şi numeroase restaurante.

În alte oraşe franceze au fost organizate manifestări similare, unde nu au fost înregistrate incidente, momentan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.