Părinţii micuţului Charlie Gard au anunţat luni, la Înalta Curte de la Londra, că renunţă la procedura judiciară prin care voiau să-l menţină în viaţă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din nefericire este prea târziu”, a declarat avocatul Grant Armstrong la reluarea şedinţei, luni după-amiaza, în prezenţa părinţilor în lacrimi.

Bebeluşul în vârstă de 11 luni este atins de o maladie genetică neurodegenerativă - sindromul epuizării AND-ului mitocondrial - care afectează celulele responsabile de producerea energiei şi respiraţiei, împiedicându-l să respire neasistat.

”Nu mai este în interesul lui Charlie să continue tratamentul”, a declarat avocatul, subliniind că ”Charlie a suferit o atrofiere musculară gravă” şi că ”pagibele produse muşchilor săi sunt ireversibile”.

Înalta Curte de la Londra urma să hotărască săptămâna aceasta dacă să confirme sau nu decizia pe care a luat-o în aprilie de a preconiza oprirea menţinerii în viaţă a bebeluşului, din motivul principal că nu este în interesul copilului ca îngrijirile să fie prelungite.

Această decizie, care urma recomandarea spitalului, a fost ulterior confirmată de Curtea de Apel, Curtea Supremă, iar apoi Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pe 27 iunie.

Medicii de la spitalul britanic care îngrijesc copilul au reclamat această nouă audiere la Înalta Curte, pentru ca ”noile elemente cu privire la un tratament experimental” propus de ”două spitale internaţionale” să fie prezentate şi studiate.

Aceşti medici continuau să creadă că o prelungire a tratamentului ar fi ”nejustificată” având în vedere suferinţele îndurate de copil, însă doreau ca justiţia să fie cea care să tranşeze acest caz, care mobilizează în Regatul Unit şi în străinătate cercurile creştine.

Papa Francisc şi preşedintele american Donald Trump şi-au exprimat amândoi susţinerea faţă de părinţii copilului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.