Parchetul ucrainean a cerut luni unui tribunal să-l plaseze în detenţie pe fostul preşedinte ucrainean, miliardarul Petro Poroşenko, sau să-i impună să plătească o cauţiune în valoare de 30 de milioane de euro, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un reprezentant al parchetului a cerut, în această şedinţă, o cauţiune în valoare de un miliard de grivne (aproximativ 30 de milioane de euro) şi purtarea unei brăţări electronice, în schmbul rămânerii în libertate a fostului şef al statului.

Altfel, acesta va rămâne în detenţie provizorie, cere parchetul.

Parchetul a cerut tribunalului, de asemenea, să-l oblige pe Poroşenko să nu părăsească Kievul fără acordul anchetatorilor şi să predea paşaportul, pentru a-l împiedica astfel să părăsească ţara.

Unul dintre avocaţii fostului preşedinte a cerut rămânerea în libertate a fostului şef de stat, principalul rival al lui Volodimir Zelenski.

Poroşenko a revenit luni dimineaţa în Ucraina, după o lună de absenţă din ţară.

El a compărut imediat la tribunalul Pecerski, în centrul Kievului, care urma să decidă dacă-l plasează în arest provizoriu.

Anchetatori îl acuză de faptul că a cooperat cu extrem de bogatul magnat prorus Viktor Medvenciuk, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, în vederea facilitării cumpărării de cărbune de la întreprinderi situate în estul Ucrainei, aflate pe mâna unor separatişti propuşi, care se află în război cu Kievul.

Petro Poroşenko neagă aceste acuzaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.