Parchetul a cerut joi pedepsirea cu închisoarea a opt membri ai Guvernului catalan destituit, la Madrid, unde nouă lideri separatişti din Catalonia erau audiaţi la sediul Audienţei Naţionale unde au fost chemaţi să răspundă la acuzaţii de rebeliune, răzvrătire şi deturnare de fonduri publice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul a cerut o eliberare sub cauţiune, în valoare de 50.000 de euro, a celui de-al nouălea, Santi Vila, care a demisionat din Executivul regional catalan înaintea aprobării prin vot a declaraţiei de independenţă a ”republicii catalane” şi a care militează de atunci pentru o soluţie negociată cu Guvernul central.

Carles Puigdemont, preşedintele destituit al Executivului catalan, care a fugit la Bruxelles la începutul săptămânii, nu a dat curs convocării, aşa cum a anunţat.

Însă Puigdemont a anunţat prin avocatul său belgian că este dispus să fie audiat în Belgia.

Alţi patru consilieri din cadrul Executivului destituit al Cataloniei nu s-au prezentat nici ei în faţa judecătoarei Carmen Lamela.

Spania ar putea să emită un mandat de arestare pe numele lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.