Parchetul spaniol cere mandat de arestare european pe numele preşedintelui catalan destituit Carles Puigdemont, transmite Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul a cerut mandate de arestare şi pe numele altor patru foşti miniştri, scrie AP.

El a adresat această petiţie judecătoarei de instrucţie Carmen Lamela, după ce preşedintele destituit al Cataloniei nu s-a prezentat la Adunarea Naţională, unde a fost convocat la audieri într-o anchetă cu privire la o rebeliune după ce Parlamentul catalan a declarat independenţa ”republicii catalane” faţă de Spania pe 27 octombie.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Puigdemont şi unii din miniştrii său au fugit la Bruxelles după declaraţia de independenţă şi au anunţat că nu vor da curs convocării.

Lamela a interogat anterior alţi nouă foşti miniştri catalani.

Procuratura a cerut ca opt să fie încarceraţi, iar unul să fie eliberat pe cauţiune

În total, 14 consilieri au fost convocaţi joi la Madrid de judecătoarea de instrucţie de la Adunarea Naţională, o jurisdicţie specializată în dosare complexe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.