Papa Francisc a criticat, joi, creşterea cheltuielilor pentru apărare ale statelor occidentale în urma invaziei ruse în Ucraina, calificând-o drept o ”nebunie” şi a spus că trebuie găsită o nouă cale de echilibrare a puterii mondiale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Războiul din Ucraina este un produs al ”vechii logici a puterii care încă domină aşa-numita geopolitică”, a precizat suveranul pontif.

Răspunsul real nu implică mai multe arme şi mai multe sancţiuni, a mai spus el.

”Mi-a fost ruşine când am citit că un grup de state s-a angajat să cheltuiască două procente... din PIB pentru achiziţionarea de armament ca răspuns la ce se întâmplă în prezent. O nebunie", a afirmat liderul Bisericii Catolice.

Papa Francis a spus că este nevoie de ”un mod diferit de a guverna lumea globalizată, nu arătându-ţi dinţii, aşa cum se face acum, ci o modalitate diferită de a încadra relaţiile internaţionale”.

El nu a făcut nicio sugestie cu privire la modul în care ar putea fi făcut acest lucru.

De când a început războiul, suveranul pontif a criticat în mod implicit Moscova, numind războiul din Ucraina ”o agresiune nejustificată” şi denunţând ”atrocităţi”. Cu toate acestea, Papa Francisc nu a menţionat explicit numele Rusiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.