Papa Francisc a evocat împreună cu cancelarul austriac Sebastian Kurz, pe care l-a primit luni la Vatican, ”necesitatea solidarităţii între popoare”, a anunţat Sfântul Scaun, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aliat al partidului de extremă dreapta FPÖ în cadrul Guvernului, Sebastian Kurz, la fel ca vecinii săi din est, refuză să primească cote de refugiaţi în numele solidarităţii europene.

În cursul discuţiilor, catalogate ”cordiale”, tânărul cancelar în vârstă de 31 de ani şi Papa argentinian au discutat despre ”contribuţia ţării în cadrul Uniunii Europene (UE) şi necesitatea solidarităţii între popoare”, a precizat Vaticanul.

Cei doi au vorbit de asemenea despre ”pace, dezarmarea nucleară şi migraţii”, în cursul unei întâlniri de 35 de minute, a adăugat aceeaşi sursă.

Cancelarul, însoţit de primarul din Salzburg, l-a invitat pe Papă să participe la marcarea, prevăzută la sfârşitul lui 2018 în acest oraş austriac, a 200 de ani de la compunerea colindei ”Stille Nacht, heilige Nacht” (Noapte de vis), a precizat el pe Twitter.

Tânărul lider s-a arătat un admirator al ”personalităţii impresionante” a Papei Francisc, cu care spune că împărtăşeşte dorinţa unei lumi ”fără arme nucleare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.