Papa Francisc a făcut vineri o vizită-surpriză unor persoane fără adăpost defavorizate din Roma care au venit la Vatican să se vaccineze în mod gratuit împotriva covid-19, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În imagini postate pe site-ul Vaticanului, Suveranul Pontif, în vârstă de 84 de ani, apare salutând medici, infirmiere, voluntari şi persoane vaccinate într-o clinică improvizată temporar într-o sală de audienţe la Vatican.

Aproximativ 800 de persoane sărace au fost vaccinate în mod gratuit, iar alte 400 urmează să fie vaccinate în această clinică, anunţă Vaticanul.

Papa Francisc - care a fost vaccinat împotriva covid-19, la fel ca predecesorul său Benedict al XVI-lea, în vârstă de 93 de ani - a declarat că vaccinarea este o opţiune etică, mai puţin în cazul unor motive medicale serioase.

Vaticanul a înfiinţat, de când este Francisc papă, un anumit număr de structuri de ajutorare a persoanelor fără adăpost de la Roma, inclusiv o clinică, intalaţii sanitare şi frizerii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.