Papa Francisc a salutat duminică actualul armistiţiu între Israel şi Hamas, eliberarea unor ostatici şi a cerut eliberarea tuturor ostaticilor şi ajutoare umanitare suplimentare în Fâşia Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi (duminică) îi mulţumim lui Dumnezeu pentru că există în sfârşit un armistiţiu între Israel şi Palestina, iar unii ostatici au fost eliberaţi”, a declarat Suveranul Pontif după rugăciunea Angelus, potrivit unui text citit de către un reprezentant al Vaticanului în locul Papei, care suferă de o gripă.

Papa le-a cerut credincioşilor să se roage pentru ”ca ei (ostaticii) să fie (eliberaţi) toţi cât mai rapid posibil”.

”Să ne gândim la familiile lor”, a îndemnat el.

Francisc a cerut ca ”ajutoare umanitare suplimentare să fie trimise în (Fâşia) Gaza şi să se insiste asupra dialogului”.

”Aceasta este singura cale, singura cale pentru pace. Cei care nu vor să dialogheze nu vor pacea”, a conchis Suveranul Pontif.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.