Papa Francisc a numit exploatarea femeilor pentru prostituţie drept „o crimă împotriva umanităţii”, dar a cerut iertare din partea victimelor şi a societăţii pentru bărbaţii catolici care folosesc prostituate, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Papa a făcut comentariile în cadrul unei sesiuni relaxate de întrebări şi răspunsuri cu tineri din jurul lumii care au venit la Roma pentru a se pregăti de o întâlnire a episcopilor programată pentru octombrie la Vatican.

Blessing Okoedion, o femeie din Nigeria în vârstă de 32 de ani care a fost o victimă a traficului de carne vie, i-a spus Papei că este îngrijorată că mulţi clienţi ai prostituatelor de pe străzile Romei sunt catolici.

„Mă întreb şi vă întreb, este posibil ca o biserică dominată încă de bărbaţi să îşi pună întrebări în ceea ce priveşte cererea mare din partea clienţilor?”, a spus ea.

Suveranul pontif a răspuns spunând că cel mai probabil, în Italia, 90% dintre bărbaţii care apelează la prostituate sunt catolici.

„Aş vrea să profit de acest moment pentru vă cere iertare vouă (femeilor exploatate) dar şi societăţii în numele tuturor catolicilor care comit această infracţiune ... Mă gândesc la scârba pe care aceste fete o simt atunci când bărbaţii le obligă să facă acele lucruri”, a spus Papa.

La întâlnirea cu 300 de delegaţi la o universitate din Roma, Papa Francisc a spus că exploatarea sexuală a femeilor vine dintr-o „mentalitate bolnavă” care este înrădăcinată în multe persoane. El a adăugat că feminismul încă nu a reuşit să o înlăture şi a cerut tinerilor să lupte împotriva acestei mentalităţi.

„Această mentalitate spune că femeile trebuie exploatate într-un fel sau altul. Şi acest lucru explică această ... este o boală a umanităţii, un mod bolnav de a privi societatea, o crimă împotriva umanităţii”, a spus el.

„Cine face acest lucru este un infractor. Nu este vorba despre a face dragoste, aceasta este torturarea femeii. Să nu facem confuzii. Aceasta este o mentalitate bolnavă, de infractor”, a spus el.

Papa Francisc a ascultat-o de asemenea şi pe Angela Markas, în vârstă de 22 de ani, din Australia: „Există o tendinţă în biserică de a se evita subiectele dificile. Inclusiv căsătoriile între persoane de acelaşi sex, sexualitatea noastră şi rolul femeilor în biserică”, a spus ea.

Mai devreme luna aceasta, femei catolice conduse de fostul preşedinte al Irlandei, Mary McAleese, au cerut o putere mai mare de decizie a femeilor în biserică, făcând apel la Papa pentru a dărâma „zidurile de misoginism”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.