Papa Francisc denun ţă miercuri ”monstruozităţile şi cadavrele torturate” din Ucraina, unde se află în prezent reprezentantul său, cardinalul Konrad Krajewski, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aş vrea să vorbesc despre teribila situaţie din Ucraina martiziată. Cardinalul Krajewski se află acolo a patra oară. El ajută într-o zonă din Odesa (sud) şi din jur”, a anunţat Papa Francisc la finalul audienţei generale.

”El mi-a povestit durerea acestui popor, salvarea, monstruozităţile, cadavrele torturate pe care ei le găsesc”, a declarat Francisc.

Kievul a anunţat săptămâna trecută că a descoperit sute de morminte într-o pădure, în apropiere de Izium (est), un oraş recucerit recent de către armata ucraineană de la armata rusă, care a invadat Ucraina la 24 februarie.

Preşeidntele ucrainean Volodimir Zelenski a evocat ”noi probe de tortură” la Izium, unde ”procesul exhumării continuă”.

Moscova a dezminţit aceste acuzaţii şi le-a catalogat luni drept ”minciuni” prin vocea unui purtător de cuvţnt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Papa Francisc încearcă să menţină un echilibru delicat între condamnarea unui război ”crud” şi o emnţinere a unui dialog cu Moscova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.