Papa Francisc anunţă miercuri că predecesorul său Benedict al XVI-lea este ”grav bolnav” şi că se roagă pentru el, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Papa emerit Benedict al XVI-lea, în vârstă de 95 de ani, a demisionat în 2013, declarându-se prea slăbit ”să exercite în mod adecvat ministerul” de şef al Bisericii Catolice.

”Aş vrea să vă cer tuturor o rugăciune specială pentru Papa emerit Benedict. Pentru a-i păstra vie amintirea, pentru că este grav bolnav, pentru a-i cere Domnului să-l consoleze şi să-l susţină”, a declarat Papa Francisc în timpul audienţei generale.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Benedict al XVI-lea, pe numele său real Joseph Ratzinger, şi-a anunţat demisia în latină, la 11 februarie 2013, o decizie personală, din cauza diminuării puterii.

Demisia primului papă german din istoria modernă - prima în ultimii 700 de ani - le-a deschis astfel calea succesorilor săi care s-ar afla în situaţia sa.

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, care suferă de dureri de genunchi, şi-a lăsat ”deschisă” această posibilitate.

Joseph Ratzinger duce o viaţă retrasă, după ce a demisionat, într-o mică mănăstire, în grădina Vaticanului.

Benedict al XVI-lea a fost prins din urmă, în 2022, după opt ani de pontificat (19 aprilie 2005-28 februarie 2013), de drama pedofiliei din Biserica Catolică.

El a fost acuzat, într-un raport, în Germania, de modul în care a gestionat violenţe sexuale pe când era arhiepiscop la Munchen.

El a rupt tăcerea pentru a cere ”iertare”, dar a dat asigurări că nu a acoperit niciodată pedofilia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.