Papa Francisc a lansat un apel, cerând ca lumea să fie solidară în condamnarea atacurilor de la Bruxelles, şi a spus că cei vinovaţi de atrocităţile sângeroase au fost orbiţi de un ”crud fundamentalism”, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fac un apel către toţi cei de bună-credinţă, să se unească pentru a condamna, unanim, această cruzime abominabilă, care cauzează doar moarte, teroare şi spaimă”, a spus, miercuri, Suveranul Pontif, în cadrul audienţei săptămânale generale din faţa Bazilicii Sfantul Petru.

Papa Francisc a adăugat că speră ca Dumnezeu va reuşi să ”convertească inimile acestor oameni, care au fost orbiţi de crudul fundamentalism”.

Duminică, Papa Francisc s-a abătut de la discursul pe care îl avea pregătit pentru tradiţionala slujbă de Florii, pentru a adresa un mesaj despre soarta refugiaţilor, care au dreptul, a spus Suveranul Pontif, la o judecată dreaptă, asemenea lui Iisus.

Amintind episodul din Evanghelii, când lui Iisus i-a fost refuzată o judecată dreaptă, fiind lăsat astfel la voia mulţimii care se întorsese împotriva lui, papa Francisc a adăugat aceste cuvinte, care nu erau scrise în discursul iniţial: "Îmi îndrept gândurile asupra celor mulţi şi marginalizaţi, asupra celor care caută azil, asupra refugiaţilor. Sunt atât de mulţi cei care nu vor să îşi asume responsabilitatea destinului lor."

Metropola belgiană Bruxelles a fost zguduită, marţi dimineaţă, de atentate teroriste comise de jihadiştii Statului Islamic la aeroportul Zaventem şi la staţia de metrou Maelbeek. În urma atacurilor şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar alte 205 au fost rănite.

Autorităţile belgiene au ridicat nivelul de alertă, iar străzile oraşului au fost invadate de soldaţi înarmaţi, în timp ce locuitorii au rămas în spatele ferestrelor. 

Marţi dimineaţă, la ora locală 08.00, două explozii simultane s-au produs în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem din Bruxelles.

O oră mai târziu, altă deflagraţie a lovit staţia de metrou Maelbeek, din apropierea instituţiilor europene.  Autorităţile belgiene au ridicat între timp alerta de terorism la cel mai înalt nivel. Atentatele au avut loc la doar patru zile după capturarea lui Salah Abdeslam, implicat în planificarea atacurilor teroriste din Paris, de la 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.