Panica a pus stăpânire scurt timp pe Gara Bruxelles-Midi, miercuri seara, după ce un bărbat a tras un foc de armă în jos şi a fugit, fără ca cineva să fi fost rănit, potrivit Le Soir, iar poliţia căuta suspectul, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O anchetă a fost lansată de către poliţia căilor ferate.

Faptele s-ar fi petrecut către ora locală 17.15 (18.15, ora României) şi au fost filmate.

Poliţia ar viziona înregistrarea.

Un expert balistic şi laboratorul poliţiei s-au dus la faţa locului.

În imagini surprinse de camere de supraveghere apare un bărbat care trage ”un foc de armă în pământ”, apoi fuge, imediat, a precizat Parchetul din Bruxelles într-un comunicat.

Un cartuş a fost găsit, iar un perimetru de securitate a fost instituit.

Detonarea a provocat panică, o scurtă perioadă de timp, iar unii călători care stăteau la masă în sală au răsturnat mese pentru a fugi, potrivit unor mărturii pe reţele de socializare.

Potrivit parchetului, ”mai multe persoane au părăsit gara panicate”.

Gara şi toate căile de acces au fost redeschise, însă două zone din gară nu erau accesibile călătorilor.

Traficul feroviar nu a fost întrerupt.

Pe 22 martie 2016, în Belgia au avut loc cele mai sângeroase atentate comise vreodată pe teritoriul belgian. Trei kamikaze s-au detonat pe aeroportul internaţional de la Zaventem şi într-o staţie de metrou, la Bruxelles, omorând în total 32 de oameni şi rănind alte sute.

Aceste atacuri au fost revendicate de organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.