Un palestinian, Mahmoud al-Masri, în vârstă de 30 de ani, a fost ucis vineri la est de Khan Younes, în apropiere de bariera de securitate care închide ermetic frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii, care a anunţat moartea unui al doilea palestinian şi a retractat câteva ore mai târziu, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a precizat ulterior că acest al doilea bărbat, împuşcat în cap, se afla într-o stare foarte gravă.

Un purtător de cuvânt al ministerului, Ashraf al-Qudra, a precizat că tânărul palstinian, a cărui inimă a încetat să bată, a fost declarat mort, dar că medicii au reuşit să-l reanime la spital.

Manifestaţii au loc vineri împotriva recunoaşterii de către Statele Unite a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Sute de palestinieni au fost răniţi în ciocniri cu forţe israeliene.

Mahmoud al-Masri a fost ucis în tiruri ale armatei israeliene, în Fâşia Gaza, în timp ce participa la aceste manifestaţii.

El este primul palestinian ucis în manifestaţiile împotriva deciziei preşedintelui american Donald Trump, anunţate miercuri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.