Un bărbat suspectat că era înarmat - dar care nu era înarmat - a fost ucis sâmbătă de către forţele de ordine israeliene în Vechiul Oraş la Ierusalim, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Identitatea bărbatului nu a fost dezvăluită de poliţie imediat, însă, potrivit presei israeliene şi agenţiei palestiniene de presă Wafa este vorba despre Iyad Hallak, un locuitor al cartierului Wadi Joz din Ierusalimul de Est, în vârstă de 30 de ani.

Poliţia a anunţat într-un comunicat că poliţiştiaflaţi într-o misiune de patrulare au văzut un bărbat ”cu un obiect suspect care semăna cu un pistol”.

”Ei i-au cerut să se oprească şi au început să-l urmărească pe jos. În timpul urmăririi, poliţiştii au deschis focul asupra suspectului, care a fost neutralizat”, a anunţat poliţia, care a precizat ulterior că nu a găsit ”nicio armă la faţa locului”.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat că bărbatul a fost ucis.

Incidentul a avut loc în apropiere de Poarta Leilor, către Oraşul Vechi, la Ierusalimul de Est, partea arabă a Oraşului Sfânt, ocupat şi anexat de Israel în urma Războiului de Şase zile din 1967.

Potrivit agenţiei Wafa, victima frecventa ”o instituie pentru persoane cu nevoi speciale”, o expresie care pare să sugereze tulburări mentale.

Presa israeliană scrie, de asemenea, că bărbatul avea ”nevoi speciale”.

PALESTINIAN UCIS ÎN CISIORDANIA 

Alt palestinian a fost ucis vineri de către armata israeliană în timp ce încerca să intre cu maşina în militari, în nordul oraşului Ramallah, în Cisiordania ocupată, a anunţat armata.

Niciun israelian nu a fost ucis în acest incident pe care armata îl prezintă drept un atac cu maşina. ”În ripostă, militari au tras şi l-au neutralizat pe atacator”, a precizat ea, scrie Reuters.

Tensiunile s-au intensificat în regiune după ce autorităţile israeliene şi-au anunţat intenţia de a anexa părţi din Cisiordania, în colonii evreieşti şi pe Valea Iordanului.

Un palestinian care a încercat luni să înjunghie un poliţist israeian la Ierusalimul de Est a fost grav rănit prin împuşcare de către forţele de securitate, potrivit poliţiei.

Israelul şi Cisiordania ocupată au fost, începând din 2015, timp de luni de zile, teatrul unor atacuri antiisraeliene comise cel mai adesea cu cuţitul de către tineri plaestinieni izolaţi, iar în unele cazuri cu maşini şi într-o mai mică măsură cu arme de foc.

Aceste violenţe au scăzut în intensitate, însă continuă să aibă loc în mod sporadic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.