Optsprezece percheziţii au avut loc în cadrul anchetei cu privire la atentatul terorist de luni seara de la Viena, soldat cu patru morţi, iar 14 persoane au fost reţinute, a anunţat marţi Ministerul austriac de Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe atacuri armate au avut loc luni seara în centrul Vienei, în Austria.

Patru persoane au fost ucise prin împuşcare.

Una dintre victime, un trecător, a murit la faţa locului, iar două femei şi un bărbat au murit din cauza rănilor în noaptea de luni spre marţi.

Atacatorul, originar din Macedonia de Nord, este prezentat de către Guvern drept un ”simpatizant” al grupării jihadiste Statul Islamic.

În acest stadiu nu există însă probe care să arate existenţa unui al doilea atacator, a anunţat marţi ministrul austriac de Interne Karl Nehammer.

Vizionarea înregistrărilor video de la locul crimei nu a permis confirmarea faptului că un al doiea suspect ar fi particopat la atac, a anunţat într-o conferinţă de presă Nehammer.

Anterior el a dat asigurări că cel puţin un suspect este fugar.

PROFILUL ATACATORULUI ÎNCEPE SĂ SE CONTUREZE

Multe elemente rămân de clarificat după atacul terorist soldat cu patru morţi, luni seara, la Viena.

Poliţiştii caută în continuare să stabilească cu precizie numărul atacatorilor.

Poliţişti au ucis prin împuşcare, în noaptea de lunispre marţi, un atacator.

Profilul acestuia începea să se contureze marţi.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, prezentate marţi de către autorităţi, anchetatorii au ppăruns în locuinţa atacatorului şi au examinat materialul informatic al acestuia.

Ei au găsit o înregistrare video în care acesta depune un jurământ de credinţăă faţă de organizaţia jihadistă Statul Islamic.

Ministrulaustriac de Interne Karl Nehammer a declarat pentru agenţia austriacă de presă APA că atacatorul avea vârsta de 20 de ani şi cetăţenia austriacă.

El a dezvăluit însă că tânărul era originar din Macedonia de Nord.

Săptămânalul vienez Falter scrie însă că atacatorul era de origine albaneză şi că părinţii acestuia au efectuat doar un sejur în Macedonia de Nord.

Şi mai important, însă, este faptul că tânărul le era cunoscut serviciilor austriece de informaţii.

El a încercat să se ducă în Siria, în cadrul nunei reţele de câteva zeci de islamişti, însă a fost prins şi condamnat în 2019, după care a fost eliberat din închisoare.

Acesta este unul dintre punctele pe care anchetatorii şi magistraţii sunt nevoiţi să-l clarifice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.