Luptele intense continuă în interiorul Severodonetsk, unul dintre ultimele rezistenţe pentru Ucraina în regiunea Lugansk şi, mai larg, în întregul Donbas de est al ţării, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Ucrainei, Oleksandr Motuzianyk, într-o şedinţă de informare, citat de CNN. El a arătat că avantajul Rusiei este puterea aeriană, motiv pentru care avansează, dar că pierde trupe în lupta cu armata ucraineană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ostilităţile de mare intensitate” continuă la Severodoneţk, unde trupele ucrainene luptă pentru a respinge avansurile Rusiei, a spus Motuzianyk.
 
Forţele ruse care deja controlează centrul oraşului „folosesc în mod activ artileria, sistemele de rachete multiple”, a adăugat el.
 
Oficialul ucrainean a spus că avantajul Rusiei este puterea aeriană, motiv pentru care avansează, adăugând că Rusia pierde trupe în lupta armată.
 
În ceea ce priveşte luptele de stradă care au loc la Severodoneţk, forţele ruse încearcă să încercuiască trupele ucrainene, dar „inamicul suferă pierderi semnificative în unităţile de infanterie ale Gărzii Ruse şi ale forţelor armate ruse. Şi avansează doar folosind avioane de asalt”, a spus Motuzianyk.
 
Luni, Forţele Armate ale Ucrainei au declarat că Rusia a împins forţele ucrainene înapoi din centrul oraşului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.