Un american în vârstă de 30 de ani, Caleb Wallace, un aprig opozant al purtării măştii de protecţie împotriva covid-19, tatăl al trei copii, iar în curând al celui de-al patrulea copil, a murit în weekend în Texas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Texanul Caleb Wallace a murit sâmbătă, la o lună după ce a fost spitalizat, a anunţat soţia sa, Jessica Wallace, pe o pagină GoFundMe, pe care prezenta cu regularitate informaţii despre soţul său bolnav, The San Angelo Standard-Times.

Soţia sa este însărcinată cu al patrulea copil.

”Caleb s-a stins liniştit”, scrie ea. ”Va trăi mereu în inima şi mintea noastră”.

La 4 iulie 2020, Caleb Wallace a ajutat la organizarea unei adunări, denumite ”The Freedom Rally”, la San Angelo, în Texas, la care participanţii arborau pancarte împotriva purtării măştii de protecţie, închiderii magazinelor şi care puneau în discuţie pericolul reprezentat de covid-19.

El a înfiinţat, de asemenea, un grup, denumit ”Apărătorii libertăţii din San Angelo”.

În aprilie, el a trimis o scrisoare districtului şcolar din San Angelo prin care cerea suspendarea tuturor protocoalelor sanitare implementate în şcoli în cadrul luptei împotriva noului coronavirus.

Soţia sa a declarat publicaţiei locale San Angelo Standard-Times că bărbatul a început să prezinte simptome de covid-19 la 26 iulie, dar a refuzat iniţial să se testeze sau să se ducă la spital.

Potrivit acesteia, el a preferat să ia doze mari de vitamina C, zinc şi ivermectină - un medicament folosit în tratarea paraziţilor intestinali la animale şi împotriva râiei la om - pe care autorităţile nu le recomandă foarte ferm împotriva covid-19.

La 30 iulie, Caleb Wallace a fost dus la secţia de urgenţe a spitalului în care a fost internat.

El a fost internat la reanimare şi i s-a administrat oxigen de la 8 august.

Cu o zi înainte de moartea texanului, soţia sa a scris un mesaj pe pagina dedicată memoriei acestuia.

”Celor cărora i-au dorit moartea (le transmit că) îmi pare rău că punctele sale de vedere şi opiniile sale îi rănesc. M-am rugat pentru ca el să iasă din această încercare cu o nouă stare de spirit şi o mai mare apreciere a vieţii. Nu pot să spun mai mult, pentru că nu pot vorbi în locul său”, a scris ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.