Secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane (OAS) a afirmat vineri că o intervenţie militară pentru a-l înlătura de la putere pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro nu trebuie exclusă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul general al OAS, Luis Almagro, aflat în oraşul columbian Cucuta, a declarat : „Referitor la o intervenţie militară cu scopul de a înlătura regimul Nicolas Maduro, cred că nu trebuie să excludem nicio opţiune”.

Comentariile lui vin după ce New York Times a publicat în urmă cu o săptămână că oficiali ai administraţiei Trump s-au întâlnit în secret cu reprezentanţi ai armatei venezuelene pentru a discuta planuri privind excluderea lui Maduro, însă au decis să nu se implice.

Almagro a mai afirmat că guvernul de la Caracas a comis „crime împotriva umanităţii” faţă de cetăţenii ţării.

„Suferinţa oamenilor, exodul provocat, pun acţiunile diplomatice pe primul loc, dar nu ar trebui să excludem nicio acţiune”, a mai spus el.

Liderul OAS a început vineri o vizită de trei zile în Columbia, pentru a discuta problema valului de refugiaţi din Venezuela.

Din 2015, când criza economică s-a accentuat, 1,6 milioane de venezueleni şi-au părăsit ţara, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite. Per total, Columbia a primit peste 1 milion de imigranţi.

Preşedinţi din 11 ţări sud-americane au făcut apel către conducerea de la Caracas să accepte ajutoarele pentru a diminua valul de oameni care părăsesc Venezuela.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.