Guvernatorul regiunii ruse Kursk Roman Starovoit acuză joi armata ucraineană de faptul că a tras asupra oraşului Rîlsk cu bombe cu submuniţie, un tip de armament controversat, care au rănit un civil, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oraşul de frontieră Rîlsk a fost ţinta unor tiruri cu armament cu submuniţie ale Ucrainei”, acuză Roman Starovoit pe Telegram.

”O femeie a fost rănită de schije de obuz. Ea a fost spitalizată”, anunţă guvernatorul rus.

Statele Unite anunţau în iulie că armata ucraineană începea să folosească acest armament livrat de Washington, foarte controversat, deoarece încărcătura pe care o dispersează poate cauza numeroase victime civile colaterale în timp.

Preşedintele american Joe Biden declara la începutul lui iunie CNN că a luat o ”decizie foarte dificilă” livrând acest armament Kievului.

Rusia a denunţat aceste aprovizionări, în pofida faptului că armata rusă l-a folosit, la rânsul său, în Ucraina, potrivit multor mărturii şi unor organizaţii independente.

Preşedintele rus Vladimir Putin a negat că Rusia ar folosi acest tip de armament controversat, dar a ameninţat să o facă, subliniind că Moscova are o ”rezervă bună de armament cu submuniţie”.

Tirurile au avariat case şi vehicule în diverse părţi ale oraşului Rîlsk, anunţă joi Roman Starovoit.

Pompieri efectuau operaţiuni de deminare a unor muniţii neexplodate, precizează el.

Mai multe localităţi din regiunea Kursk au fost atacate cu drone ucrainene, atacuri care au antrenat întreruperi ale alimentării cu electricitate, acuză Roman Starovoit.

Ucraina şi-a multiplicat în ultimele luni atacurile pe teritoriul Rusiei, în cadrul unei contraofensive, cu scpul de a-şi elibera teritoriile ocupate de ruşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.