Oraşul ucrainean Dnipro a fost vizat în noaptea de duminică spre luni într-un atac rus cu 16 rachete şi 30 de drone explozive, anunţă luni armata ucraineană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atacul a fost efectuat cu 16 tipuri de rachete diferite şi 20 de drone de tip Shahed-136/131", precizează Forţele Aeriene ucrainene.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 20 de drone şi patru rachete de croazieră, anunţă ele.

Opt persoane au fost rpnite în aceste atacuri - un bărbat în oraşul Dnipro şi alte şapte persoane la Sînelnîkov -, anunţă într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii Serghii Lîsak.

Zeci de clădiri - inclusiv reşedinţe private, blocuri şi infrastruvturi administrative - au fost avariate sau distruse, precizează el.

Rusia şi-a intensificat atacurile cu rachetă şi dronă luna această, împotriva iminenţei unei contraofensive ucrainene, după o acalmie de aproape două luni.

Aceste valuri de atacuri - care au loc de-acum de mai multe ori pe săptămână - sunt cele mai intense de la începutul războiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.