Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit luni într-un cartier rezidenţial, la Medellin, în nord-vestul Columbiei, pe o casă a cărei parte superioară a fost distrusă, iar opt persoane care se aflau la bord - pasagerii şi echipajul - au murit, anunţă surse oficiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A avut loc un accident de avion în sectrorul Belen Rosales", a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter, primarul oraşului, Daniel Quintero.

Avionul s-a prăbuşit pe o casă, a cărei parte superioară a fost distrusă, potrivit unor imagini difuzate de către serviciile de salvare.

Pompieri stingeau ultimele flăcări ale unui incendiu, în mijlocul unor ţigle împrăştiate şi pereţi de cărămidă surpaţi.

Aronava, care şi-a semnalat prezenţa ultima oară prin radio, la ora locală 10.14 (17.14, ora României), transporta şase pasageri şi doi membri ai echipajului, potrivit salvării.

Toate aceste opt persoane au murit, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Aeroportul Olaya Herrera, unul dintre cele două aeroporturi de la Medellin, situat în centrul oraşului, de pe care a decolat acest avion de mici diomensiuni.

Aeroportul nu a precizat naţionalitatea victimelor, însă a publicat lista cu numele acestora, care par toate locale.

Videoclipuri difuzate pe reţele de socializare surprind o coloană densă de fum negru care se ridică deasupra caselor şi vacarmul sirenelor vehiculelor de intervenţie care vin în goană la faţa locului.

”Este vorba despre un (avion) bimotor (de tip) Piper care asigura o legătură între Medellin şi Pizarro, în deprtramentul (vecin) Choco”.l precizează Daniel Quintero.

Avionul a ”semnalat o pană de motor la decolare şi nu a reuşit să revină pe Aeroportul Olaya Herrera", ăprecizează el.

Medellin  - capitala provinciei muntoase Antioquia, care se află la poalele lanţului muntos central - este al doilea cel mai mare oraş din Columbia şi se află în centrul Văii abrupte Aburra.

În 2016, un avion care transporta echipa braziliană de forbal Chapecoense s-a prăbuşit în munţi, în apropiere de oraş, iar 71 dintre cele 77 de persoane care se aflau la bord au murit - inclusiv 16 jucători.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.