Mai mulţi susţinători ai lui Donald Trump au ocupat străzile din Washington, sâmbătă, la mai multe zile după înfrângerea candidatului lor în alegerile prezidenţiale. Obiectivul lor: să susţină teoria unei eventuale fraude apărată de preşedintele în exerciţiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ciuda absenţei dovezilor cu privire la furtul voturilor, confirmată de autorităţile electorale, manifestanţii au strigat "încă patru ani!" şi "SUA! SUA" în faţa Freedom Plaza, agitând steaguri "Trump 2020" şi banere "Opriţi furtul!". 

Părăsind Casa Albă pentru a merge la golf, preşedintele american, care încă nu şi-a recunoscut eşecul în faţa lui Joe Biden, a putut zări din limuzina sa blindată sutele de simpatizanţi. 

Sunt aşteptate şi adunări anti-Trump. Întâlnirea dintre activiştii antirasism şi grupările de extremă dreapta precum "Proud Boys", care apără supremaţia albilor în SUA, stârnesc teamă într-un climat tensionat în capitala americană. 

"Înduioşător să văd tot sprijinul extraordinar de acolo, în special la mitingurile de susţinere care sunt peste tot în ţară, inclusiv unul dintre ele având loc sâmbătă, în Washington. Poate că o să trec pe acolo şi să-i salut. Aceste alegeri au fost aranjate, de la cel mai înalt nivel până jos!", a scris Trump pe Twitter. 

Potrivit mişcării Black Lives Matter cu sediul la Washington, susţinătorii lui Trump nu poartă măşti şi ar profita de manifestaţie pentru a "distruge memorialul Black Lives Matter şi a incita la violenţă". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.