Două partide de opoziţie au criticat dur Guvernul turc, căruia-i reproşează că a pierdut oportunitatea istorică de a uni ţara după tentativa de lovitură de stat de anul treut şi pe care-l acuză de subminarea democraţiei, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kemal Kilicdaroglu, liderul principalei formaţiuni din opoziţie, Partidul Republican al Poporului (CHP, laic), a declarat că puciul eşuat de la 15 iulie 2016 nu a făcut obiectul unei anchete aprofundate.

El a criticat Guvernul pentru că a ”permanentizat” starea de urgenţă impusă după tentativa de lovitură de stat.

Ahmet Yildirim, vicepreşedintele Partidului Democratic al Popoarelor (HDP, prokurd), a denunţat faptul că epurările de după puciul eşuat au vizat ”oameni şi instituţii care erau împotriva puciului şi care nu aparţin partidului aflat la guvernare”, al Dezvoltării şi Justiţiei (AKP, Islamo-conservator) condus din nou de Erdogan în urma referendumului din aprilie.

Numeroşi parlamentari şi co-preşedinţii HDP sunt încarceraţi.

Kilicdaroglu şi Yildirim au făcut aceste declaraţii în cadrul unei sesiuni parlamentare speciale care marchează un an de la puciul eşuat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.