Opozantul politic rus Dmitri Gudkov, în vârstă de 41 de ani, un fost deputat, care a fost arestat şi eliberat săptămâna trecută, a fugit din Rusia în Ucraina, din cauza presiunilor autorităţilor de la Moscova, odată cu apropierea alegerilor legislative, prevăzute în septembrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă apropii de Kiev” a anunţat el într-un mesaj postat pe Facebook duminică, a cărui autenticitate a confirmat-o AFP.

Gudkov dezvăluie că surse apropiate Kremlinului i-au spus că dacă nu părăsea ţara urma să fie arestat în baza unor dosare penale ”false” montate împotriva sa.

Dmitri Gudkov a fost arestat săptămâna trecută, dar şi alt opozant politic, Andrei Pivovarov, care a fost scos cu forţa dintr-un avion către Polonia.

Fostul deputat a fost arestat într-un dosar cu privire la o chirie neplătită în 2015 şi risca până la cinci ani de închisoare.

Susţinătorii săi au denunţat această arestare drept o ”pedeapsă”, din cauză că vrea să candideze în alegerile legislative.

El a fost eliberat joi seara, fără ca împotriva sa să fie reţinută vreo acuzaţie - o întoarcere cu 180 grade a autorităţilor ruse.

Apropiaţii săi şi-au exprimat bucuria faţă de eliberarea sa, însă afirmă că nu i s-ar permite să candideze în alegerile legislative din toamnă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.