Autorităţile norvegiene derulează o amplă operaţiune de salvare a celor aproximativ 1.300 de pasgeri ai navri de croazieră aflate în zona coastei de vest a Norvegiei, opt persoane fiind rănite uşor, anunţă BBC şi CNN..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia din regiunea More og Romsdal a transmis că nava are probleme la motor şi toţi cei aflaţi la bordul vasului sunt aduşi la mal.

 

Agenţia de salvare maritimă din Norvegia a anunţat că MV Viking Sky a solicitat ajutor din cauza valurilor mari şi a vântului puternic.

Cinci elicoptere şi mai multe nave participă la operaţiunea de evacuare.

Peste 100 de persoane fuseseră deja evacuate în jurul orei locale 20:00, în condiţiile în care fiecare elicopter poate transporta între 15 şi 20 de persoane.

Majoritatea celor aflaţi la bord sunt britanici şi americani, dar sunt şi cetăţeni din alte state. Opt persoane aduse la ţărm aveau răni minore, însă nu se ştie dacă labordul navei nu sunt şi alţi răniţi.

Salvatorii încearcă să facă să pornească motoarele navei, pentru a putea fi dusă într-un port, în siguranţă.

Viking Sky este deţinută de Viking Ocean Cruises, a fost construită în 2017 şi poate transporta 930 guests, potrivit site-ului companiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.