ONU a documentat ”uciderea, inclusiv prin execuţie sumară” a 50 de civili n oraşul Bucea, la periferia Kievului, anunţă vineri, la Geneva, o purtătoare de cuvânt a Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului, Ravina Shamdasan, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul unei misiuni la Bucea, la 9 aprilie, anchetatori ONU ai drepturilor omului au documentat uciderea, inclusiv prin execuţie sumară, a aproximativ 50 de civili, la faţa locului”, anunţă Ravina Shamdasan într-o conferinţă de presă obişnuită, la Geneva.

Reprezentanţi ONU s-au dus în Ucraina să ancheteze ”crme de război”, denunţate de către comunitatea internaţională, în urma difuzării unor imagini care surprindeau sute de cadavre ale unor civili la Bucea

De asemenea, ONU acuză armata rusă de acţiuni care ”pot fi asimilate uor crime de război” în Ucraina, după invazia de la 24 februarie, inclusiv bombardamente fără discernământ în care au fost ucişi civili şi au fost distruse şcoli şi spitale.

”Forţele ruse au bombardat şi au bombardat în mod intensiv şi fără discernământ zone populate, omorând civili şi distrugând spitale, şcoli şi alte infrastructuri civile, tot atâtea acţiuni care pot fi asimilate unor crime de război”, denunţă Ravina Shamdasani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.