Armistiţiul care a intrat vineri în vigoare în Fâşia Gaza a permis ONU ”să crească” livrarea de ajutoare umanitare în enclavă, unde au fost descărcate 137 de camioane, salută Agenţia ONU însărcinată cu coordonarea umanitară (OCHA), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această livrare constituie ”cel mai mare convoi umanitar” de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, la 7 octombrie, precizează în acest comunicat OCHA.

OCHA anunţă că 129.000 de litri de carburant au trecut frontiera către Fâşia Gaza.

Totodată, 21 de pacienţi în stare critică au fost evacuaţi din nordul Fâşiei Gaza, anunţă OCHA.

ZECI DE PALESTINIENI SE ÎNTORC DIN EGIPT ÎN ENCLAVĂ

Pe de altă parte, cel puţin 67 de palestinieni - blocaţi în Egipt de la începutul răboiului, la 7 octombrie, s-au întors în Fâşia Gaza vineri, imediat după ce armistiţiul a intrat în vigoare, relatează CNN.

Ambasada palestiniană la Cairo anunţa joi că palestinieni blocaţi în Peninsula Sinai sunt autorizaţi să intre în Fâşia Gaza vineri.

Altor palestinieni din alte părţi ale Egiptului urmează să li se permită să intre în Fâşia Gaza sâmbătă, în cazul în care o cer, anunţa ambasada.

Zeinat Al-Gindy, care se afla în Egipt în vederea unui tratament medical înainte izbucnirea războiului, a declarat CNN la Rafah, înainte să intre în Fâşia Gaza, că ”pământul (Fâşiei) gaza este sufletul nostru, este aerul pe care-l respirăm”.

”Este ţara perseverenţei. Cu voia lui Allah, victoria va fi a noastră”, a declarat ea.

Un tânăr, a declarat CNN sub protecţia anonimatului că vrea să se întoarcă acasă, chiar dacă n-a mai rămas cine ştie ce din ea.

”Nu mi-am putut contacta familia de 22 de zile. Nu-i pot contacta telefonic sau pe Internet. Unde sunt? Ce s-a întâmplat cu ei? Nu ştiu nimic despre ei”, a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.