ONU şi partenerii din Ucraina au finalizat, vineri, primul convoi de ajutor umanitar urgent către Sumî, una dintre zonele cele mai afectate de război. Cele 130 de tone de ajutor esenţial au inclus materiale sanitare, apă îmbuteliată şi alimente care vor ajuta aproximativ 35.000 de oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, Naţiunile Unite şi partenerii din Ucraina au finalizat primul convoi de ajutor umanitar urgent către oraşul Sumî din nord-est, una dintre zonele cele mai afectate de război ale ţării. Sperăm că acesta este primul dintre multele transporturi livrate oamenilor prinşi de lupte”, a trasmis, vineri, coordonatorul ONU pentru criza din Ucraina, Amin Awad, citat într-un comunicat de presă.  

Potrivit documentului, cele 130 de tone metrice de ajutor esenţial includ consumabile medicale, apă îmbuteliată, mâncăruri gata de consumat şi conserve care vor ajuta direct aproximativ 35.000 de oameni.  

Pe lângă aceste articole, convoiul a adus echipamente pentru repararea sistemelor de apă pentru a ajuta 50.000 de oameni. 
 
Rechizitele umanitare au fost furnizate de Programul Alimentar Mondial (WFP), Agenţia ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Fondul ONU pentru Copii (UNICEF), precum şi ONG-ul People in Need (PiN). 
 
”Înaltul oficial a menţionat că trecerea în siguranţă a convoiului umanitar a urmat dialogului dintre Ministerele Apărării din Ucraina şi Federaţia Rusă, care a fost facilitată de Oficiul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA). 
 
”Ne bazăm pe cooperarea continuă a tuturor părţilor, deoarece Naţiunile Unite şi partenerii noştri umanitari îşi intensifică operaţiunea de ajutor pentru a răspunde crizei umanitare grave cauzate de acest război. Suntem aici pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili civili prinşi în lupte, oriunde s-ar afla în Ucraina. Avem nevoie de acces umanitar nestingherit şi susţinut pentru a face acest lucru” a mai declarat coordonatorul ONU pentru criza din Ucraina.  
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.