Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că evacuarea a mii de pacienţi de spital către spitalele deja supraaglomerate din sudul Fâşiei Gaza poate fi "o sentinţă de moarte", relatează Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Israelul i-a avertizat pe palestinieni să evacueze nordul Fâşiei Gaza înainte de o aşteptată ofensivă terestră împotriva Hamas, la o săptămână de la cel mai sângeros atac din istoria Israelului.

"OMS condamnă cu fermitate ordinele repetate ale Israelului de evacuare a 22 de spitale care tratează peste 2.000 de pacienţi internaţi în nordul Fâşiei Gaza", afirmă agenţia de sănătate a ONU într-un comunicat.

"Evacuarea forţată a pacienţilor şi a lucrătorilor din domeniul sănătăţii va agrava şi mai mult actuala catastrofă umanitară şi de sănătate publică."

Mutarea a 2.000 de pacienţi în sudul Gaza, "unde unităţile sanitare funcţionează deja la capacitate maximă şi nu pot absorbi o creştere dramatică a numărului de pacienţi, ar putea echivala cu o condamnare la moarte", a declarat OMS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.