Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a caracterizat luni drept "speculaţii" declaraţiile liderilor americani, care spun că deţin probe care atestă că noul coronavirus provine dintr-un laborator din oraşul chinez Wuhan. Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a afirmat duminică că dispune de "un număr semnificativ de probe".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Noi nu am primit niciun fel de date, nici probe specifice din partea guvernului american cu privire la presupusa origine a virusului, deci pentru noi rămâne o speculaţie", a declarat Michael Ryan, director de programe de urgenţă la OMS, într-o conferinţă de presă online de la sediul organizaţiei din Geneva. 

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a afirmat că "nu este pentru prima dată" când China pune astfel "lumea în pericol" din cauza "laboratoarelor care nu respectă normele". 

Mike Pompeo a afirmat duminică, în emisiunea "This Week" de la ABC, când a fost întrebat dacă el crede că este un virus creat de om sau modificat genetic: "Cei mai buni experţi par să gândească până acum că este creat de om. Nu am motive să nu îi cred în acest moment".

Joi, Donald Trump a declarat că se gândeşte la noi taxe contra Beijingului după ce, potrivit preşedintelui american, a devenit sigur că noul coronavirus a provenit dintr-un laborator din Wuhan şi nu dintr-o piaţă locală de animale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.