Noul parlament al Ucrainei l-a numit, joi, pe juristul în vârstă de 35 de ani Oleksi Honcharuk ca prim-ministru. Honcharuk a fost propus de preşedintele Volodimir Zeleski, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o rapiditate inedită pentru politica ucraineană, 290 de deputaţi au votat, în prima lor zi de lucru, pentru numirea lui Honcharuk. Erau necesare pentru ca propunerea să treacă 226 de voturi.

Honcharuk, fost avocat, cu doar trei luni de experienţă la putere, a promis în faţa parlamentarilor că va pune capăt corupţiei.

“Avem peste 10 milioane de pameni care trăiesc sub pragul sărăciei. Avem un război în est. Şi, în plus, avem corupţie. Trebuie să îi punem capăt şi vom face asta. Noul guvern nu va fura”, a spus Oleksi Honcharuk.

Ucraina, una dintre cele mai sărace ţări din Europa, va trebui să facă totul pentru a asigura o creştere economică anuală de 5 până la 7 la sută, a adăugat el.

Numit în luna mai de Zelenski adjunct al administraţiei prezidenţiale pe domeniul problemelor economice, Honcharuk a condus anterior, timp de patru ani, centrul de analiză BRDO la Kiev, finanţat de Uniunea Europeană şi ale cărui activităţi au ca scop îmbunătăţirea mediului de afaceri în Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.