Doi oficiali FBI care au fost aleşi să facă parte din investigaţia consiliului special în ceea ce priveşte campania lui Donald Trump l-au numit pe acesta "un idiot” şi "o persoană dezgustătoare”, într-o serie de mesaje de anul trecut, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre oficiali a spus într-un text trimis chiar în noaptea alegerilor că ideea că Trump ar putea fi preşedinte este "înfricoşătoare”.

Peter Strzok, un agent de contra-spionaj al FBI-ului, a fost exclus din echipa lui Robert Mueller din consiliul special anul acesta după ce s-au descoperit mesaje între acesta şi Lisa Page, un avocat al FBI.

Sute dintre aceste mesaje, care au ieşit la iveală într-o investigaţie a Departamentului de Justiţie privind folosirea de către Hillary Cliton a unui server privat de e-mail, au fost aduse în faţa comitetelor Congresului.

Existenţa mesajelor a oferit o nouă linie de atac pentru Donald Trump, care s-a folosit de acestea pentru a acuza conducerea FBI că are afilieri politice. De asemenea, republicanii s-au folosit de aceste descoperiri pentru a sugera că echipa lui Mueller este împotriva lui Trump.

Mesajele au început în 2015, la scurt timp după începerea investigaţiei de către FBI asupra serverelor de e-mail şi au continuat pentru un an şi jumătate pe măsură ce cursa prezidenţială lua avânt.

Cele 375 de mesaje cuprind o varietate de teme politice. Pot fi găsite comentarii insultătoare despre membri ai Partidului Democrat, inclusiv despre Bernie Sanders, dar cele mai dure sunt pentru Donald Trump.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.