Guvernul israelian nu a confirmat informaţia potrivit căreia atacatorii Hamas au tăiat capetele unor bebeluşi în timpul atacului lor şocant de sâmbătă, a declarat un oficial israelian pentru CNN, contrazicând o declaraţie publică anterioară a biroului premierului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Au existat cazuri de militanţi Hamas care au efectuat decapitări şi alte atrocităţi de tip ISIS. Cu toate acestea, nu putem confirma dacă victimele au fost bărbaţi sau femei, soldaţi sau civili, adulţi sau copii", a declarat oficialul.

Afirmaţiile şocante potrivit cărora copii ar fi fost decapitaţi în kibbutzul Kfar Aza au apărut marţi în presa israeliană. Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au descris ulterior scenele găsite în kibbutz ca fiind un "masacru". Femei, copii de vârstă mică şi bătrâni au fost "măcelăriţi cu brutalitate într-un mod de acţiune tipic ISIS", a precizat IDF.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Tal Heinrich, o purtătoare de cuvânt a premierului Benjamin Netanyahu, declarase miercuri că bebeluşi şi copii mici au fost găsiţi cu "capetele tăiate" în Kfar Aza, iar un purtător de cuvânt al armatei a declarat ulterior, în cursul zilei, că teroriştii au efectuat decapitări. "Ştim că au existat bebeluşi morţi. Sunt dovezi că au existat decapitări. Dar nu ştiu să vă spun cifre exacte sau să vă spun cum au fost ucişi", a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, maiorul Nir Dinar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.