Un grup de jurnalişti aflat la originea dezvăluirilor în scandalul Panama Papers au publicat miercuri o anchetă despre circumstanţele în care a făcut avere o rudă îndepărtată a preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) a publicat un material în care dezvăluie că Mihail Şelomov, fiul unui văr de-al lui Putin, a acumulat în decursul anilor active în valoare de aproape 600 milioane de dolari.

Jurnalişti de investigaţie au scris anterior şi despre prieteni din copilărie şi rude îndepărtate ale şefului de la Kremlin care au stâns averi.

Vladimir Putin a negat că i-a ajutat pe membrii anturajului său să se îmbogăţească.

În articolul publicat miercuri se dezvăluie cum o campanie care îi aparţine lui Şelomov a acumulat participaţii la companii profitabile conduse de membri ai cerculuii restrâns al lui Putin.

OCCRP este una dintre instituţiile de presă care au dezvăluit documente aparţinând unei firme panameze de avocatură care arată cum sute de oameni bogaţi şi puternici au înregstrat companii în paradisuri fiscale.

Ziarul rus Novaia Gazeta a publicat în această vară un material despre Şelomov, în care l-a prezentat ca fiind un angajat de nivel mediu al unei companii de transport maritim.

Într-un interviu pentru ziar, Şelovov a confirmat că Accept, o companie înregistrată pe numele său, deţine o largă varietate de active, inclusiv o parte a Bank Rossii, care este copropietatea unui prieten din copilărie a lui Putin.

El a refuzat însă să comenteze acuzaţii potrivit cărora compania sa este un ”paravan” al altcuiva.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.