Un cilindru uriaş, care a fost găsit în apropiere de Green Head, la nord de Perth, în Australia de Vest, provine cel mai probabil de la o rachetă indiană, este concluzia la care a ajuns Agenţia Spaţială Australiană, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cilindrul, cu o înălţime de aproximativ 2,5 metri şi parţial confecţionat dintr-un material de culoare aurie, a fost găsit pe plajă la începutul lunii iulie în apropiere de Green Head, la aproximativ 250 km nord de Perth. Descoperirea a dus la tot felul de teorii, inclusiv că ar fi putut face parte dintr-un avion de linie prăbuşit.

Agenţia spaţială australiană a declarat că, în urma unei investigaţii, a ajuns la concluzia că cel mai probabil provine de la o a treia treaptă a unui vehicul de lansare a unui satelit polar.

PSLV este un vehicul de lansare de capacitate medie operat de Organizaţia Indiană de Cercetare Spaţială. Organizaţia a fost activă în ultimele luni, ultima sa lansare de satelit fiind finalizată cu succes chiar duminică.

Atunci când au fost găsite resturile, premierul Roger Cook a declarat că acestea ar putea fi găzduite într-un muzeu local, alături de epava Skylab, care a căzut pe Pământ în 1979 tot în Australia de Vest.
 
Skylab a fost prima staţie spaţială americană lansată de NASA. Aceasta a orbitat fără echipaj uman timp de cinci ani înainte de a se dezintegra şi de a împrăştia resturi în regiunea Esperance.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.