Un restaurant fast-food emblematic din Washington, Ben's Chili Bowl, cunoscut atât prin hotdogii lui, cât şi prin picturile murale, a şters imaginile cu Bill Cosby şi Barack Obama, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Shadarryl Brown se freacă la ochi şi nu-i vine să creadă.

Zidul de-acum alb al restaurantului, situat pe U Street, pe care simbolizează o renaştere, nu-i lasă nepăsători pe trecători, obişnuiţi cu fresca multicoloră.

Feţele zâmbitoare ale fostului preşedinte Obama, al fostei glorii a televiziunii Bill Cosby, dar şi ale lui Chuck Brown şi DJ-ului Donnie Simpson lasă loc, de joi, unui perete alb, pe care sunt scrise cuvintele ”an nou, frescă nouă” sau link-ul către site-ului restaurantului.

Modificarea nu poartă un mesaj politic, potrivit Ben's Chili Bowl, care a organizat, pe site, un vot popular pentru a stabili care vor fi noile feţe.

Nu este ”absolut deloc” vorba despre o disociere a imaginii restaurantului de ce a lui Bill Cosby, acuat în mai multe cazuri de agresiuni sexuale şi al cărui proces penal urmează să înceapă în iunie, dă asigurări pentru AFP Virginia Ali, proprietara mărcii.

În ceea ce-l priveşte pe Barack Obama, plecarea sa de la Casa Albă, pe 20 ianuarie, este doar o întâmplare care ţine de calendar.

BARACK ŞI MICHELLE OBAMA

”Am retras fresca pentru că avea cinci ani, avea nevoie să fie refăcută. Şi am decis că, în noul an, avem nevoie de o frescă nouă. Doar pentru a reînnoi”, declară Ali, cu părul alb, aşezată la o masă în restaurant, în care se servesc faimoşii cârnaţi "half-smoke".

”Nu ştiam că zidul meu e aşa de important”, zâmbeşte ea, precizând că decizia de reînnoi faţada care dă spre o străduţă a fost luată în primăvară.

Ideea, dă ea asigurări, era să lase posibilitatea clienţilor să aleagă ei înşişi persoanele care să apară pe faţadă, până în aprilie, când va fi făcută noua frescă.

În faţa zidului alb, Shadarryl Brown, un afroamerican în vârstă de 43 de ani, se gândeşte.

”Sunt şocat că au făcut să dispară tot”, protestează el, recunoscând din vârful buzelor că este ”bine ca oamenii să poată să aleagă pe cine vor să vadă” acolo.

El l-ar prefera pe regele pop Michael Jackson, ”pe când era de culoare”, spune el, dar şi pe Martin Luther King, a cărui asasinare în 1968 a antrenat revolte sângeroase pe U Street.

Alegerile sale fac parte din lista de aproximativ 60 de personalităţi, în mare majoritate afroamericani, dintre care navigatorii pe Internet pot alege şase nume începând de joi.

Nehotărâţilor restaurantul le propune combinaţii, iar prima îi adună pe Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Barack Obama, Nelson Mandela, Maica Teresa şi Desmond Tutu.

Duke Ellington face, de asemenea, parte din selecţie. El a contribuit, împreună cu contemporanii săi Miles Davis şi Nat King Cole, la a face celebru restaurantul, pe care-l frecventau atunci când cântau în cluburile din cartier.

Votul, a declarat pentru AFP Kamal Ali, fiul proprietarei, este deschis până la sfârşitul lui februarie, însă, încă din prima zi, ”mii” de internauţi şi-au exprimat preferinţa.

"Michelle şi Barack Obama conduc cursa”, spune el. ”Zdrobitor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.