O persoană suspectă - o femeie care purta o armă asupra sa la monentul reţinerii - a fost arestată după ce a trimis o scrisoare cu otravă - ricină - adresată preşedintelui american Donald Trump, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Confirm că o arestare a fost efectuată pe Peace Bridge, la Buffalo, New York”, a declarat duminică pentru AFP un reprezentant al Vămii, Aaron Bowker, referindu-se la un pod care leagă Canada şi statul New York.

”Ancheta este în curs”, a precizat el.

Jandarmeria Regală Canadiană şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI) sunt timplicate în anchetă, relatează Reuters.

Un purtător de cuvânt al Jandarmeriei a anunţat că instituţia canadiană ”a fost contactată de FBI pentru a ajuta o anchetă în curs privind o scrisoare suspectă trimisă Casei Albe”.

”FBI a analizat substanţa din plic”, a precizat Jandarmeria, precizând că rezultatul a indicat că este vorba despre ”ricină, o substanţă nocivă”.

FBI a anunţat că anchetează împreună cu Secret Service şi Inspecţia Poştei americane cu privire la scrisoare, primită într-un centru poştal al Guvernului.

”Pentru moment, nu există vreo ameninţare cunoscută la adresa siguranţei publicului”, a anunţat FBI.

Suspecta avea asupra sa o armă de foc în momentul arestării, scrie presa americană 

Un reprezentant al Guvernului american a declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, că femeie urmează să compară luni în justiţie.

Presa americană a dezvăluit sâmbătă că autorităţile au interceptat un plic în care se afla ricină, adresat lui Donald Trump.

Scrisoarea a fost descoperită în timpul săptămânii şi nu a ajuns până la Casa ALbă, potrivit cotidianului The New York Times (NYT) şi poastului CNN.

Ziarul scrie că scrisoarea ar fi fost pusă la poştă în Canada.

Corespondenţa  trimisă la Casa Albă este inspectată şi apoi triată în depozite, lângă Washington.

Potrivit CNN, conţinutul scrisorii a fost testat de mai multe ori într-unul dintre aceste depozite şi s-aconfirmat faptul că în ea se afla ricină.

Risicina se obţine din boabe de ricin, este mortală chiar în doze mici în cazul în care este înghiţită, inhalatăsau injectată şi provoacă o insuficienţă a organelor. Împotriva ricinei nu xistă niciun antidot.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.