Un pilot amator, Samy Kramer, în vârstă de 20 de ani, s-a amuzat şi a ”desenat” o seringă uriaşă, cu ajutorul GPS-ului, un itinerariu pe care l-a programat punct cu punct înainte de a decola miercuri, la bordul unui mic avion cu două locuri, de pe aeroportul din Friedrichshafen, în apropiere de Lacul Konstantz, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un zbor de o oră şi 40 de minute, Samy Kramer a urmat un traseu de 280 de kilometri indicat pe tabloul său de bord, inclusiv viraje la 90 de grade, pentru a ”desena” o seringă - vizibilă pe site-ul Flightradar24.

”Voiam să le dau de reflectat cetăţenilor în ziua în care vaccinul (împotriva covid-19) era disponibil”, declară Samy Kramer, un student în inginierie economică, contactat de AFP.

Germania şi-a lansat duminică, în mod oficial, campania de vaccinare împotriva covid-19.

Primele vizate sunt persoanele în vârstă de peste 80 de ani şi personalul spitalelor.

În total, Germania urmează să primească 1,3 milioane de doze de vaccin până la sfârţitul anului, iar apoi 11-13 milioane de doze până la sfârşitul lui martie.

Aproximativ 65% dintre germani sunt pregătiţi să fie vaccinaţi încă de acum sau după o perioadă de observare a efectelor secundare la alte persoane vaccinate, potrivit unei anchete realizată de către Institutul YouGov pentru agenţia germană de presă DPA.

GERMANIA DEPĂŞEŞTE PRAGUL DE 30.000 DE MORŢI DIN CAUZA COVID-19

Pe de altă parte, bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut cu 10.976 la 1.651.834 de cazuri, a anunţat luni Institutul Robert Koch, relatează Reuters.

Bilanţul morţilor din cauza covid-19 a crescut cu 348 şi a depăşit pragul de 30.000 (30.126) de la începutul epidemiei, potrivit RKI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.