Un atac cu drone ruseşti a incendiat rafinăria de petrol de la Kremenciuk, în centrul Ucrainei, şi a întrerupt alimentarea cu energie electrică în trei sate, în timp ce resturile căzute de la dronele doborâte au avariat liniile de cale ferată într-o regiune din apropiere, au declarat miercuri autorităţile, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul de la rafinărie, pe care Moscova a vizat-o de mai multe ori în timpul războiului şi despre care Kievul spune că nu este operaţională, a fost stins rapid, a declarat Filip Pronin, şeful administraţiei militare din regiunea Poltava. Amploarea pagubelor nu este clară.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că apărarea aeriană a doborât 18 din cele 20 de drone şi o rachetă lansate de Rusia în timpul nopţii înainte ca acestea să ajungă la ţinte, un atac ce a urmărit să lovească infrastructura militară şi critică.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Punctul central al atacului a fost regiunea Poltava, a fost atacată în mai multe valuri", a declarat purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene, Iuri Ihnat, la televiziunea naţională.

Trei sate din regiunea Poltava au rămas fără alimentare cu energie electrică după ce au fost avariate linii electrice şi o instalaţie de infrastructură, a anunţat Ministerul Energiei. "Zece persoane juridice şi aproape 500 de consumatori casnici au fost deconectaţi", a precizat acesta.

Liniile electrice feroviare au fost avariate de căderi de resturi în regiunea centrală Kirovohrad, dar pagubele au fost reparate rapid, a precizat guvernatorul Andri Raikovici.

Armata ucraineană a declarat că Rusia a efectuat un alt atac cu rachete asupra regiunii Poltava şi a sudului regiunii Odesa şi ulterior, în dimineaţa zilei de miercuri, două rachete fiind doborâte în regiunea Odesa.

Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent aceste informaţii, iar din partea Rusiei nu a existat deocamdată niciun comentariu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.